If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Въобще не е все тая.
Разликата между двете скорости да кажем София - Бургас - София се изразява в приблизително 1л/100км повече.
Със спокойно и умно каране 1.9 115кс слиза спокойно до ниски 4/100.
Абе, смешници, стига с тези глупости бе, 4/100 разход на нафта! То чисто нова кола, на която и двигателя е с компресията си, и амортизацията е нула дават разхода 4,7 (1.9JTD 120 коня), ГанЮ разбираш ли ударил в земята италианските иженери и им показал как се понижава разход. И това, при условие, че се кара с Лукойлската пикня, разбирам да беше с немска нафта... То бива да се изкарвате на големите разбирачи, обаче вече цирка е тотален! Тя алфа 147-цата да не е като москалите навремето, на които блъскаха телчета в жигльорите и смъкваха разхода (за сметка на вървежа)?
Аре у лево!
Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части, Alfa Romeo 156 1.9JTD,150 коня.
И аз, колокто и спокойно да карам, никога не мога да я смъкна под 5 на 100 извънградско. Нямам борд комп, но по колонка литрите, които влизат за сметка на изминатите километри преди това винаги дават среден разход 5.1-5.2... достигал съм и 6/100 извънградско, ама там беше в условиe на много завойчести райони и с много тирове по пътя, та се караше на газ-спирачка. Но определено разход от рода на 4-4.5 за мен е недостижим. Не и с нашите каляски
Без да обижда колегата, но аз спокойно без никакъв зор ми дава разход по борд компютър 4,6 на 100 км. Правил съм и 3,9 на 100. Имам го и документирано със снимки в тази тема. Реално разхода спрямо борд компютъра е някъде + 0,5-1 литър, но този двигател е наистина много икономичен в 7-цата.
Като ви гледам какви разходи давате, имам чувството че не карам Алфа, а дизелово Ферари!
И да не е само спам, аз под 6 много рядко успявам да я сваля. Каране 140-150 (нагоре хваща радара) по магистралата, и 90-120 по първокласните.
Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Да, аз също имам снимки, цветни, реални, при това на 166 2.4, разход 3/100... докато ме дърпаха към сервиза за смяна на съединител. Ама това само аз си го знам.
Господина dansguardian...
Колегаааа, аз попринцип съм съгласен с теб, защото сам повдигнах темата за тия простотии, които се пишат за разходи под 5/100...обаче, колега, не мислиш ли, че "смешници", не е много готино, да се обръщаме един към друг?! Да, може и да са такива момчетата, ама самото обръщение и ти смъква цената и сериозността на поста, още в началото! Нали ако във форума не даваме пример за зрялост и възпитание, то къде ще го правим?! Не ти чета морал попринцип, просто изказвам впечатление. Съгласен съм с теб, но тва смешници, беше като телчетата в жигльорите на мускала....хич не вървиш...
ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
Господина dansguardian...
Колегаааа, аз попринцип съм съгласен с теб, защото сам повдигнах темата за тия простотии, които се пишат за разходи под 5/100...обаче, колега, не мислиш ли, че "смешници", не е много готино, да се обръщаме един към друг?! Да, може и да са такива момчетата, ама самото обръщение и ти смъква цената и сериозността на поста, още в началото! Нали ако във форума не даваме пример за зрялост и възпитание, то къде ще го правим?! Не ти чета морал попринцип, просто изказвам впечатление. Съгласен съм с теб, но тва смешници, беше като телчетата в жигльорите на мускала....хич не вървиш...
Колега, извини ме, ако съм те накарал да се почувстваш персонално засегнат. Думата "смешник" не е обидна дума, а определение за човек, който буди и поражда смях, създава добро настроение, може да се употребят и думите "клоун" и "шут". Колега, ти си малък и не помниш навремето какви магии се правеха с жигльорите, разбираемо е да не си чувал, попитай някой да ти разкаже, ще обогатиш общата си техническа култура с достиженията на БГ технически гений.
Така е. Но бях длъжен да изкажа впечатление. Ти ме извини, ако съм изглеждал, пък, прекалено досаден в забележката си. Малък съм, но имам и една Лада и съм горе-долу запознат с този гений!
За съжаление, гений, който трудно, да не кажа невъзможно, да се използва на съвременните автомобили, особено тези, които в случая харесваме...
П.П. Попадал съм на колеги, които пък обясняват как Лада, почти заводски запазена, не амортизирана, вади разход от 5.5 или 6/100 бензин извънградско при 90 км/ч ... което буди същото съжаление, както и колегите, които вярват на тези 4/100 или 3.8/100 с Алфа...трактор Беларус с икономайзер! Пълна трагедия!
ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
Всеки човек трябва да стои за думите си, другото са празни приказки. Аз съм от Варна. Готов съм да се обзаложа. Качваме се в колата ми и нулираме километража. Минаваме 100 км. и гледаме борд компютъра. Аз казвам и стоя зад думите си, че без проблем ще направя разход под 5. Нямам никакъв интерес да лъжа някой и да си чешаме езиците. Разход 4,7-4,8 по борд компютър се постига с лекота.
Абе, смешници, стига с тези глупости бе, 4/100 разход на нафта! То чисто нова кола, на която и двигателя е с компресията си, и амортизацията е нула дават разхода 4,7 (1.9JTD 120 коня), ГанЮ разбираш ли ударил в земята италианските иженери и им показал как се понижава разход. И това, при условие, че се кара с Лукойлската пикня, разбирам да беше с немска нафта... То бива да се изкарвате на големите разбирачи, обаче вече цирка е тотален! Тя алфа 147-цата да не е като москалите навремето, на които блъскаха телчета в жигльорите и смъкваха разхода (за сметка на вървежа)?
Аре у лево!
Колега, извини ме, ако съм те накарал да се почувстваш персонално засегнат. Думата "смешник" не е обидна дума, а определение за човек, който буди и поражда смях, създава добро настроение, може да се употребят и думите "клоун" и "шут". Колега, ти си малък и не помниш навремето какви магии се правеха с жигльорите, разбираемо е да не си чувал, попитай някой да ти разкаже, ще обогатиш общата си техническа култура с достиженията на БГ технически гений.
Имам 3 основни коментара:
1. Думата "смешник" се използва в чисто обиден контекст, когато се обръщаш към лице, на което искаш да предадеш негативно отношение. Ако не знаеш тези неща, ограмоти се малко повече.
2. На карбураторите не се слагаше телчета в жигльорите, за да харчели по-малко. Явно си го чул това от Бай Иван и сега твориш на воля.
Телчетата влизаха усърдно в почистването на ускорителната помпа. Ама явно не си правил тези манипулации, за да твориш такива текстове. Примерно карбуратор "Озон" го разглобявам и сглобявам със затворени очи. Съответно и настройката му ми е до болка позната. И повярвай - с телче в жигльорите освен проблем да си докараш, разход няма да падне.
3. Което е и най-важното, което е свързано с тази тема - от вече 15 години нямам нито едно зареждане на мой автомобил, ама буквално нито едно зареждане, което да не съм го записал в "тефтера" и да не съм сметнал разхода за съответното зареждане.
Пример - на 2.4 жтд съм си правил разход от 4.41/100. И какво правим сега?
Явно смешни работи.
Имам 3 основни коментара:
1. Думата "смешник" се използва в чисто обиден контекст, когато се обръщаш към лице, на което искаш да предадеш негативно отношение. Ако не знаеш тези неща, ограмоти се малко повече.
2. На карбураторите не се слагаше телчета в жигльорите, за да харчели по-малко. Явно си го чул това от Бай Иван и сега твориш на воля.
Телчетата влизаха усърдно в почистването на ускорителната помпа. Ама явно не си правил тези манипулации, за да твориш такива текстове. Примерно карбуратор "Озон" го разглобявам и сглобявам със затворени очи. Съответно и настройката му ми е до болка позната. И повярвай - с телче в жигльорите освен проблем да си докараш, разход няма да падне.
3. Което е и най-важното, което е свързано с тази тема - от вече 15 години нямам нито едно зареждане на мой автомобил, ама буквално нито едно зареждане, което да не съм го записал в "тефтера" и да не съм сметнал разхода за съответното зареждане.
Пример - на 2.4 жтд съм си правил разход от 4.41/100. И какво правим сега?
Явно смешни работи.
Е как какво? Подаваш си CV-то във FIAT Auto SpA
и от 01.10.2017 г. започваш работа на позицията "Fuel Consumption Efficiency Manager". Чумким ги ограмотиш как да свалят разхода...
Да се запиша и аз с моя дизелов разход на 1,9 150 коня. В града е около 9 литра, като при студено време може да стигне и до 12.
Извън града си харчи около 6 литра, ако натежи кракът, може да достигне и 8 литра.
При засичане на разхода обаче, има доста фактори, за които не веднъж сме писали, и част от пишещите тук остават доста заблудени относно реалния разход на автомобилите си.
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment